Wakanda’nın kullanmış olduğu alfabe gerçek hayatta söz konusu değildir. Çünkü ortada bir kurgu söz konusudur. ABD’nin en büyük çizgi roman ve film yapımcılarından birisi olan Marvel Comics tarafından yaratılmış olan bir alfabedir. İsmini ise yine gerçek olmayan Wakanda ülkesinden almaktadır. Alfabe harf karşılığı olarak değişik sembollerden oluşmaktadır.
Wakanda Nedir?
Wakanda nedir sorusu, zihinleri meşgul etmektedir. Bu keşime, 1966 yılında Marvel Comics tarafından bir ülke olarak tasarlanmıştır. Ülke, Afrika kıtasında yer almaktadır. Kara panter ismindeki çizgi romanın kahramanı burada yaşar. Babası ise ülkenin kralıdır. Ülke çok zengindir. Vibranyum adı verilen bir maden buradan çıkarılmaktadır. Bu sayede Wakanda çok zengin bir hale gelmiştir. İşte tüm bu senaryonun geçtiği ülkeye Wakanda ismi verilmektedir.
Çizgi Romanın Konusu Nasıldır?
Wakanda alfabesi, çizgi romanın geçmiş olduğu hayali ülkede kullanılır. Bu hikayenin konusuna baktığımız zaman klasik bir iyi ile kötü insan mücadelesinin olduğunu görmekteyiz. Kasabada çıkan vibranyum madeninin çok fazla para getirmesinden dolayı kötü niyetli kişiler kahramanımızın babasını öldürürler. Bunun sonrasında ise kara panter intikam almak için yemin eder. Yabancı ülkelerde çok iyi bir eğitim alan kara panter, ülkesine döner ve kötülerle mücadele eder. Bunun sonrasında ise daha farklı ve popüler olan birçok değişik süper kahraman ile tanışmaya başlar. Bu kahramanlardan da destek alır. Wakanda olarak yaratılmış bu ülke içindeki yaşananlar, çizgi roman ile sunulmaktadır.
Wakanda Alfabesi Nasıldır?
Alfabe okuma özelliği olan yapıya sahip değildir. Bunun nedeni ise farklı sembollerin kullanılmış olmasıdır. Bu simgelerin hepsi, birçok değişik medeniyetin zamanında tercih etmiş olduğu bazı şekillerden oluşmaktadır. Hem Göktürk hem de eski Mısır çivi yazısına benzeyen semboller vardır. Latin alfabesinde bulunan tüm harflerin bir karşılığı vardır. Alfabenin en ilginç özelliklerinden birisi ise küçük olarak yazıldığı vakit şeklin tamamen değişmesidir. Bu açıdan bakıldığı zaman iki değişik alfabenin olduğunu söylemek mümkündür. Buna ek olarak, yaratılmış bu hayali ülkedeki sayısal semboller de sonradan tasarlanmıştır. Yani günümüzdeki rakamlar söz konusu değildir.